Biografie

Schrijver en wise woman

Ik ben een enthousiaste fantast, bevlogen auteur, droomschepper, schrijfstrijder, wise woman en wortelheler (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde). In normale mensentaal: schrijver, verhalenverteller, (levens)kunstenaar en holistisch heler. Ik inspireer en instigeer uit volle borst. Zo’n vijftig jaar geleden werd ik geboren in Rotterdam, Nederland, maar ik heb ondertussen al heel wat landen van binnenuit mogen ervaren. Meestal waren dit Engelstalige landen. Ik ben breed onderlegd, nieuwsgierig, vraatzuchtig als het om uitbreiden van m’n algemene kennis gaat. Daarnaast ben ik in het gelukkige bezit van een ongebreidelde fantasie en dol op ongebaande paden.

Wholehearted and fair

Ik volg te allen tijde mijn onderbuikgevoel en dat leidde me al over vele interessante wegen. Zo studeerde ik Taal- en Letterkunde, Medische Basiskennis, orthomoleculaire geneeskunde, kPNI, kunsttherapie, permacultureel ontwerp, haalde m’n eerstegraads onderwijsbevoegdheid, leerde mediteren, musiceren, tekenen en schilderen, naar dieren en de aarde luisteren en nog veel meer. Bij het bepalen van mijn richting heb ik twee belangrijk criteria: doe ik dit met heel mijn hart en draagt het bij aan een eerlijkere wereld? Dat is niet niks, maar dat geeft niet. Liever een hoge lat en een beetje moeten klimmen dan altijd maar op de grond blijven.

Ze lijken misschien willekeurig, mijn passies en kennis, maar dat zijn ze niet. Lees hier meer over wat me drijft…

Woorden, woorden en nog eens woorden… en dan alles daar tussenin

woorden van Emma Storris zijn magischTerug naar de rode draad van deze site: woorden. Ik ben dol op woorden, geschreven en gesproken, en speel graag met ze. Ik ken daarentegen ook de beperkingen van taal, hetgeen voor mij juist een reden was om fictie te gaan schrijven. Fictie spreekt namelijk meer tot de verbeelding – en daarmee tot je onderbewustzijn – dan non-fictie, waardoor je meer bespreekbaar kunt maken. Ik heb ondertussen al decennia lange schrijfervaring.

Ik ben een veelzijdige auteur, die zich niet in een genre laat vangen en dol is op kruisbestuivingen met andere kunstvormen. Ondanks die verschillende genres heeft mijn werk wel duidelijke gemene delers. Uiteraard zijn de drijfveren waarnaar ik al eerder verwees nadrukkelijk aanwezig, maar natuur en magie spelen ook vaak een rol in. Ik denk dat ik mijn magische kijk op het leven nu eenmaal niet kan uitschakelen. Door de tijd heen is er veel van mijn werk gepubliceerd, maar pas in 2016 verscheen mijn eerste hele boek.

Meestal werk ik aan meerdere dingen tegelijk. Zo ben ik tijdens het schrijven van deze pagina de Kruidengrimoire aan het vertalen en twee verschillende boeken aan het schrijven, elk in een ander genre. Daarmee heb ik het best druk, want ik ben graag buiten aan het werk of lange tochten te voet aan het maken. Ik zorg wel altijd dat het leuk druk blijft, want aan té druk doe ik niet. Dat is niet gezond.

Blogs, columns en artikelen

Emma Storris aan het werk, schrijvenNaast al deze boekenprojecten schrijf ik blogs en columns over zeer uiteenlopende onderwerpen die één ding gemeen hebben, namelijk dat ze me aan het hart gaan. Vele zijn geschreven omdat ik vond dat dat gewoon moest, maar ik schrijf daarnaast in opdracht. M’n non-fictie vind je op vele plekken, met name op de websites van anderen. Door veel voor derden te schrijven kan ik vele onderwerpen bespreekbaar maken. En dat, bespreekbaar maken, doe ik graag. Nieuwsgierig? Op deze website vind je in de categorie Non-fictie het een en ander van mijn werk.

Ik combineer graag mijn vaardigheden en ervaring om andere mensen te informeren. Ik doe dit door lezingen, masterclasses en workshops te geven en door retraites voor kleine groepen en individuen aan te bieden. Voor degenen die meer informatie willen over mijn lezingen, masterclasses, workshops en retraites, neem alsjeblieft contact op voor informatie over de mogelijkheden.

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.