Boeiende artikelen voor tijdschriften en magazines
artikelen voor tijdschriften en magazines

Niets is zo lekker als met een tijdschrift op de bank wegkruipen en zoveel interesses als er zijn, zoveel tijdschriften zijn er. Je zit binnen onafzienbare tijd in de wereld van het tijdschrift, maar het maken van zo’n magazine heeft heel wat meer voeten in aarde. Het schrijven, redigeren en opmaken van al die boeiende artikelen is een ingewikkeld proces.

Neem nou bijvoorbeeld het tijdschrift waar ik aan meewerkte, Equiday Magazine. Voor dit tijdschrift over Natural Horsemanship werd een veelvoud aan experts gevraagd om een bijdrage te leveren. Al deze artikelen moesten vervolgens worden geschreven. Er werden meerdere redactierondes op losgelaten en vervolgens werden al de meermaals herschreven artikelen en het bijbehorende beeldmateriaal op een aantrekkelijke wijze opgemaakt. En dit alles moest al gebeuren voordat het zelfs maar naar de drukker kon.

De juiste persoon op de juiste plaats

De kunst van een goed magazine neerzetten is vooral de juiste persoon op de juiste plaats zetten. Fantastische paardentrainers zijn niet noodzakelijkerwijs goede schrijvers. Dat hoeft ook niet, want er zijn altijd mensen te vinden die in staat zijn je boodschap voor jou over te brengen. Het spreekt voor zich dat dat een beter idee is dan jouw waardevolle les verloren laten gaan. Kleine moeite, enorm groot plezier. Ik ben zo iemand die dit werk voor je uit handen kan nemen.

Emma Storris schrijft en redigeert voor tijdschriften en magazine en meer

Voor dit specifieke tijdschrift heb ik zowel schrijf- als redactiewerk gedaan. De opdracht was koren op mijn molen. Ik ben opgegroeid met paarden en ken de terminologie goed. En dit is niet het enige kennisgebied waarin ik me thuis voel. Ik ben gezegend met een brede algemene ontwikkeling en daarnaast heb ik me op velerlei gebieden verder bekwaamd.

Gezondheid, voeding, geneeskunde, geschiedenis, literatuur, cultuur, spiritualiteit, natuur in al haar facetten en nog veel meer onderwerpen, je kunt me er zo voor inzetten. Mijn enthousiasme zal van de pagina’s afspatten. Ik schrijf echter geen louter commerciële content. De gemene deler van al mijn werk is dat het maatschappelijk relevant en/of creatief is.

Ik heb Emma leren kennen als een erg fijne persoon om mee samen te werken. Ze weet je op nieuwe inzichten te brengen en is niet bang om tegendraads te denken. Ze is goed op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en thematieken en heeft hier een scherpe en prikkelende visie op. In mijn rol als hoofdredacteur van DURF! heb ik samengewerkt met Emma op twee fronten: Emma heeft (beginnend) redacteuren gecoacht in het schrijven van prikkelende artikelen en Emma schrijft regelmatig zelf artikelen voor DURF!. Deze artikelen zitten steevast bijzonder goed in elkaar, waarbij ze in staat is haar visie en meningen in heldere taal onder woorden te brengen. Emma weet een abstracter thema te vertalen naar een uitnodigend en prettig leesbaar artikel. Waarmee de lezer aan het denken wordt gezet en van een flinke dosis nieuwe inzichten wordt voorzien. Ik kan het van harte aanraden om met Emma te gaan samenwerken!

Sander Roovers, hoofdredacteur bij DURF! magazine

Contact

Newsletter

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.