over Jans Teen, de illustrator van Bing en Bibi en het duistere bos

Ik ben Jans Teen, 45 jaar alweer, geboren op een boerderij, heb veel gefietst door polders, en ben uiteindelijk op de kunstacademie beland. Gewoond in Amsterdam, heel even in Eindhoven, en lekker lang in Breda. Na de academie ben ik caf├ęs gaan ontwerpen en dat doe ik nu nog steeds, maar ik zit ook in de grafische fase, zoals ik het noem.

Mijn oude houten drukletterverzameling heeft een goed plekje in mijn clubhuis, vanwaar ik alles maak, met uitzicht op de polder. Daar woon ik met Dennis, en mijn 2 toffe dochters jans en cato, 2 kippen, ik heb een lange waslijn en een groene brievenbus.

Ik ben een maker, het leukste vind ik het om van niets iets te maken. Dat noem je fantasticeren. Maar in mijn tekeningen doe ik het bij Bing en Bibi nu eens andersom. Van iets niets maken. Want ik zie alles altijd al helemaal voor me in mijn hoofd. Als ik bijvoorbeeld aan Bing en Bibi denk, PATS daar zijn ze.

Wat ik altijd vervelend vond aan kinderboeken, was dat alles zo ver uitgetekend was dat ik mijn eigen fantasie niet meer kon gebruiken. Dus toen Emma me vroeg voor dit boek, dacht ik: DIT IS MIJN KANS, en ik tekende zo min mogelijk.

Zodat jullie je je eigen beelden er nog op los kunnen laten, en zo je eigen gedachtenwereld in kunnen, want dat het daar mooi is dat weet ik zeker! En anders dan in mijn hoofd, en dat vind ik nog het leukste van alles. En als jij mijn tekeningen verder afmaak, dan ben ik ook even in jouw hoofd! Laat je het zien ? #bingenbibi

*lievelingswoord PROBEERSEL
*houdt van scheef
*lievelingsdier = de vogels in de lucht
*ziet overal mogelijkheden
*heeft een hekel aan muren en vakjes
*geloof jezelf en je bent op de helf
*ik word blij van ver kijken

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.