Razend enthousiaste NBD Biblion recensie voor Bing en Bibi

Written by Emma Storris

Ik ben een enthousiast fantast, bevlogen auteur, droomschepper, schrijfstrijde, wise woman en wortelheler (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde). In normale mensentaal: schrijver, verhalenverteller, (levens)kunstenaar en holistisch heler. Ik inspireer en instigeer uit volle borst.

NBD biblion recensie Bing en Bibi en het duistere bos

Al heb je nog zo hard gewerkt aan een boek en weet je dat je er zelf heel blij mee was op het moment dat je het de wijde wereld in stuurde, het blijft fijn als anderen dat ook vinden. Zeker als die andere in de literaire wereld heel erg hoog aangeslagen worden. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen dé recensie van Nederland binnenkwam – die van NBD Biblion – en de recensent razend enthousiast bleek te zijn. Hieronder vind je de tekst van de recensie:

Bing en Bibi ontmoeten de reus Gieg. Hij is ontzettend verdrietig, want alle bossen verdwijnen, waardoor hij nergens meer kan wonen. Dat komt allemaal door Kliko, het afvalmonster, die alle mensen opstookt om bomen te kappen en overal vuilnis en plastic achter te laten. Bing en Bibi besluiten dat ze Kliko op gaan zoeken om hem tot andere gedachten te brengen. Een spannend avonturenboek, barstensvol fantasie en speelsheid. De lay-out van het boek is heel origineel, met veel lege pagina’s, waarop de lezer met het bijgevoegde kleurenpotlood zelf het verhaal kan afmaken en inkleuren. Geen kant-en-klaar verhaal dus, maar volop ruimte voor eigen inbreng. Het is een verhaal dat de lezers op een laagdrempelige manier laat nadenken over milieuvervuiling en ontbossing en over de gevolgen daarvan. De vele onmogelijke gebeurtenissen geven het verhaal een bijzondere sfeer. De plot is verrassend en humoristisch. Met wat abstracte illustraties, met steeds een andere felle steunkleur, waarin letters en leestekens zijn verwerkt. Boek met een originele vormgeving: de letters op het omslag zitten bijvoorbeeld op zijn kop. Een echte uitdaging voor weetgierige lezers. Vanaf ca. 9 jaar.

Spreekt dit je aan? Deel deze pagina met je netwerk, zodat mijn werk nog meer mensen bereikt! Bij voorbaat dank…

Gerelateerde content

De roze bril van Hugo de Jonge: ‘vaccineren werkt’

De roze bril van Hugo de Jonge: ‘vaccineren werkt’

Momenteel zien we vooral de cijfers vanaf de tweede golf of derde golf in de kranten. Dat is op zich begrijpelijk; het wordt wel een heel lang ding anders. Maar jammer is het wel, want het zorgt ervoor dat we geen helder beeld hebben van het echte verloop van de...

Lees meer
Het meisje en de angst

Het meisje en de angst

Er was eens een meisje dat Mia heette. Mia woonde met haar vader, moeder en haar kleine zusje in een fijn huis in een mooi land, waar het goed toeven was. De zon scheen er vaak; het regende voldoende. Het land was overvloedig en de mensen waren gelukkig. Zo leefden ze...

Lees meer

Contact

Newsletter

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.