Het waarom van mijn werk

Zoals je kunt zien op m’n site doe ik best veel verschillende dingen. De onderwerpen waarover ik schrijf en de dingen die ik maak lijken soms nogal uiteen te lopen. Maar dat is slechts schijn. Er loopt een hele dikke rode draad door al mijn werk en dat is dat ik niets voor vanzelfsprekend aan neem. In alles wat ik doe probeer ik dicht bij mijn innerlijke waardes en inherente wijsheid te blijven. Ik leef volgens mijn gezonde verstand en vaar mijn koers op mijn eigen kompas. Mijn leven strookt daardoor lang niet altijd met wat volgens de maatschappij dé manier is om te leven.

Weg met de vastgeroeste denkbeelden!

Dat is niet zo vreemd, omdat een heleboel van de dingen die wij mensen doen helemaal niet zo logisch zijn. Ze zijn vaak gebaseerd op verhalen die we onszelf al millennia vertellen, maar helemaal niet kloppen. Verklaringen, ooit door een enkeling bedacht om chocola te maken van dat geweldige, maar niet te doorgronden leven, werden wetmatigheden voor velen. Hierdoor houden veel mensen zich aan regels die voor hen helemaal niet werken en zelfs schadelijk zijn voor hun plezier in het leven. Daar strijdt ik tegen.

Ik hou niet van heilige huisjes en krijg jeuk van dogma. Daarom gebeuren er in mijn fictie dingen waarvan mensen zouden kunnen roepen: ‘Dat kan helemaal niet!’ en stel ik in mijn non-fictie vaak vragen over zaken waarvan het gros van de mensen denkt dat het de enige manier is om ze te doen. Mijn doel in al mijn werk is mijn publiek zover krijgen dat ze alles met een beginnersblik bekijken, zonder vooroordelen als dat kan niet en dat mag niet.

Is dat wel zo?

Veel in de wereld gebeurt, of laten wij gebeuren, omdat het nu eenmaal zo is. Kul! Vrijwel niets is nu eenmaal zo. Het is goed om jezelf af te blijven vragen waarom iets is zoals het is. Of het wel is hoe wij willen dat het is, hoe wij vinden dat het zou moeten zijn. Als er maar één iemand is die zich na het lezen van mijn werk achter de oren krabt en de wereld eens van een andere kant gaat bekijken, dan ben ik al blij. Dat is mijn missie: aanzetten tot nadenken, aanzetten tot dromen en misschien zelfs wel aanzetten tot doen…

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.