Roundy’s petemoei Maria en ik hebben het vaak gehad over hoe geweldig het zou zijn als zijn buitengewone verhaal tot een echt boek zou leiden. En wie weet, het zou zomaar kunnen gebeuren…

Afgelopen zaterdag heb ik een kleine muis ontmoet in de straten van Tralee. Hij was daar met zijn peetmoeder Maria. Maria was op zoek naar de juiste persoon om haar knul de wijde wereld mee in te sturen. Volgens haar had hij namelijk een belangrijke taak, iets met de wereld redden naar ik begreep. Toen Maria hoorde dat mijn familie en ik veel zouden gaan reizen in de nabije toekomst, bedacht ze dat wij een geweldige match zouden zijn en stelde ze voor dat ik het kleine knaagdier met me mee zou nemen. Mijn zoon – die bij me was ten tijde van het gesprek en al helemaal gecharmeerd was van het kleine ventje – was het helemaal met haar eens.

Aangezien ik daarmee overtuigend overstemd was wat deze kwestie betrof, was er maar een mogelijk uitkomst. De muis zou met ons meegaan.

Het bleek behoorlijk avontuurlijk te zijn om in het gezelschap van Roundy Fatmouse – want zo vertelde hij dat hij heette – te verkeren. Voordat de avond voorbij was, hadden we al in een heuse sambaband voor duizenden mensen gespeeld. Het leven leek zeker niet saai te gaan worden met hem in de buurt.
Terwijl we die avond naar huis reden, vroeg Roundy mij zijn levensverhaal op te schrijven en het verhaal zo ver als mogelijk over de wereld te verspreiden. Hij was er van overtuigd dat hij op die manier zijn levensdoel zou kunnen verwezenlijken. Ik keek diep in zijn kraaloogjes en zei dat ik dat zeker zou doen.

Dus, hier zijn we dan, hier ben ik. Pen en papier in de aanslag, klaar om de memoires van Roundy Fatmouse te gaan vastleggen. We beginnen met wat er tot nu gebeurd is en zullen vervolgens alle avonturen, waarvan hij overtuigd is dat ze nog gaan komen, opschrijven. I voel me vereerd dat ik voor deze taak gekozen ben en ben erg benieuwd wat de toekomst met Roundy gaat brengen.

Spreekt dit je aan? Deel deze pagina met je netwerk, zodat mijn werk nog meer mensen bereikt! Bij voorbaat dank…

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.