creëer

De wereld verbeteren, woord voor woord

Schrijver en wise woman

Fictie

Non fictie

Educatief

Voor wie?

Voor wie inspiratie zoekt

Ben jij op zoek naar een andere blik op de wereld?  Van iemand die geen genoegen neemt met schuilen achter regeltjes en holle frases zoals Het is nu eenmaal zo? Je bent hier aan het juiste adres. Er valt genoeg te lezen en ik wissel graag ideeën uit.

Voor wie gewoon iets te lezen zoekt

Op zoek naar iets om te lezen? Dat staat er genoeg op deze website! Of je nu geïnteresseerd bent in korte verhalen, opiniestukken of gedichten, of meer wilt weten over mijn boeken. Het is allemaal hier te vinden.

Voor wie samen wijzer wil worden

Op zoek naar informatie over gezondheid, levensstijl, natuur, milieu, permacultuur en spiritualiteit? Dit zijn toevallig mijn favoriete onderwerpen om over na te denken en te schrijven. Samen worden we steeds een stukje wijzer.

Wat?

Schrijver

Ik ben een schrijver. Ik schrijf boeken, verhalen, gedichten en artikelen, zowel fictie als non-fictie in het Nederlands en Engels. Op deze website vind je een selectie van mijn werk.

Naar mijn blog

Wise Woman

Ik ben een hagetisse. Dat is een ouderwets woord voor wise woman, genezer, kruidenvrouwtje aan het einde van het dorp. Naast mijn persoonlijke sessies met mensen schrijf en onderwijs ik hierover. Op verzoek zijn lezingen en workshops over alle onderwerpen waarover ik schrijf mogelijk.

Naar mijn wise woman website

wholehearted

Emma Storris 2022

Hallo!

Ik ben Emma

Fantast, veelzijdig auteur, droomschepper, schrijfstrijder, wise woman en wortelheler (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde). Sommige van deze benamingen doen misschien niet meteen bellen rinkelen. Daarom benoem ik mezelf nogmaals in (de wat saaiere) standaardtermen: ik ben schrijver, kunstenaar en holistisch heler van mensen en aarde.

Mijn werk heeft als gemene deler dat ik jou aan het denken wil zetten over het leven en jouw rol daarin. Is het leven wel zoals jij altijd gedacht hebt en/of zou je het soms anders willen? Mijn schrijfwerk bestaat uit zowel fictie als non-fictie. Daarnaast geef ik inspirationele lezingen en workshop.

Waarom ik doe wat ik doe

Schrijven is mijn ding

Zolang ik me al kan herinneren ben ik dol op taal en schrijven. En met schrijven kun je veel mensen tegelijk bereiken. Tegelijkertijd weet ik dat taal beperkt is. Ik vind het daarom een uitdaging om toch over te brengen wat ik wil zeggen.

Ik krijg jeuk van dogma

En ik hou niet van heilige huisjes. Daar mag ik graag tegenaan schoppen. Ons leven hangt van verhalen aan elkaar, maar vaak beseffen we dat niet eens. We denken dan dat iets zo hoort, hetgeen meestal onzin is. Ik breng graag verandering in die vastgeroeste denkbeelden.

Ik hou niet van onrecht

Veel van de dingen die wij doen zijn onlogisch en vaak ronduit onethisch. Maar zelfs als we dat stiekem wel weten, verschuilen we ons toch vaak achter dat eerder genoemde dogma. Nogmaals, die korstjes peuter ik graag van de wonden af.

Ik mik op verandering

In een ideale wereld gebruik ik mijn pen, potlood en kwast om schadelijke denkbeelden aan de orde te brengen. En hopelijk maak ik de wereld zo een beetje mooier…

Wat anderen over mij zeggen

"Ik heb Emma leren kennen als een erg fijne persoon om mee samen te werken. Ze weet je op nieuwe inzichten te brengen en is niet bang om tegendraads te denken."

Ze is goed op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en thematieken en heeft hier een scherpe en prikkelende visie op. In mijn rol als hoofdredacteur van DURF! heb ik samengewerkt met Emma op twee fronten: Emma heeft (beginnend) redacteuren gecoacht in het schrijven van prikkelende artikelen en Emma schrijft regelmatig zelf artikelen voor DURF!. Deze artikelen zitten steevast bijzonder goed in elkaar, waarbij ze in staat is haar visie en meningen in heldere taal onder woorden te brengen. Emma weet een abstracter thema te vertalen naar een uitnodigend en prettig leesbaar artikel. Waarmee de lezer aan het denken wordt gezet en van een flinke dosis nieuwe inzichten wordt voorzien. Ik kan het van harte aanraden om met Emma te gaan samenwerken!

Sander Roovers – hoofdredacteur bij DURF! Magazine

Een spannend avonturenboek, barstensvol fantasie en speelsheid

Bing en Bibi ontmoeten de reus Gieg. Hij is ontzettend verdrietig, want alle bossen verdwijnen, waardoor hij nergens meer kan wonen. Dat komt allemaal door Kliko, het afvalmonster, die alle mensen opstookt om bomen te kappen en overal vuilnis en plastic achter te laten. Bing en Bibi besluiten dat ze Kliko op gaan zoeken om hem tot andere gedachten te brengen. Een spannend avonturenboek, barstensvol fantasie en speelsheid. De lay-out van het boek is heel origineel, met veel lege pagina’s, waarop de lezer met het bijgevoegde kleurenpotlood zelf het verhaal kan afmaken en inkleuren. Geen kant-en-klaar verhaal dus, maar volop ruimte voor eigen inbreng. Het is een verhaal dat de lezers op een laagdrempelige manier laat nadenken over milieuvervuiling en ontbossing en over de gevolgen daarvan. De vele onmogelijke gebeurtenissen geven het verhaal een bijzondere sfeer. De plot is verrassend en humoristisch. Met wat abstracte illustraties, met steeds een andere felle steunkleur, waarin letters en leestekens zijn verwerkt. Boek met een originele vormgeving: de letters op het omslag zitten bijvoorbeeld op zijn kop. Een echte uitdaging voor weetgierige lezers. Vanaf ca. 9 jaar.

J.W. Hakvoort voor NBD Biblion, dé recensie van Nederland

Wat een verademing, zo'n blogger!

Emma heeft twee artikelen geschreven voor mijn website. De eerste was een persoonlijk verhaal en daar kwam al snel een tweede artikel uit voort. Heerlijk om een gastblogger te hebben die een artikel schrijft dat ik zonder redigeren zo op mijn site kan plaatsen! Wat een verademing. Wat mij betreft volgen er meer.

Marjolein Dubbers, Energieke Vrouwen Academie

In dit vuistdikke, prachtig geïllustreerde naslagwerk van de Hagetisse kun je alles lezen over de geneeskracht, magie en eetbaarheid van planten en kruiden.

Ze leert je ook om tincturen, oliën, zalf en siroop te maken van planten. Het is, in mijn ogen, zo belangrijk om de kennis van de werking van de planten die ons omringen terug in herinnering te brengen. En om hen te beschouwen als vrienden die je kunt leren kennen, als levende wezens met wie je in contact kunt treden. Emma Storris, te vinden als @hagetisse.wise.woman , noemt hen ‘bondgenoten’ met wie je relaties kunt onderhouden. Het is daarom ook niet gewoon een kruidenboek, maar een grimoire waarin ook de magische werking (op energetisch niveau) besproken wordt. Een waardevol bezit voor iedereen die een plantaardige huisapotheek heeft of wil opbouwen.

Susan Smit, auteur, op Susans Leesclub (instagram: @susansleesclub)

Contact

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.